VRBAS – Danas su Svi sveti, u subotu Mitrovske zadušnice

279

Katolički vernici obeležavaju danas praznik Svi sveti, dok sutra praznuju Dušni dan. Prvog i drugog novembra vernici posećuju spomen ploče svojih rođaka i ukrašavaju ih cvećem i svećama. Kapije groblja otvorene su od 07 do 18 sati.

Katolički vernici prisustvuju misama u crkvama i na grobljima obeležavajući veliki praznik koji je posvećen molitvama za rođake i prijatelje koji više nsiu među živima.

„Danas i sutra očekujemo veliku poestu Gradskom groblju, jer naši sugrađani drže do običaja i čuvaju uspomenu na svoje najmilije, te stoga obilaze spomenike svojih srodnika pokazujući tako svoju pažnju i veru. Kako je običaj da se za ove praznike uređuju grobovi, pale sveće i polaže cveće, u našoj cvećari obezbeđeni su aranžmani neophodni za ove prilike“, kaže šef „Kapele“ JKP „Komunalac“ Miljan Vujović.

Iako se Gradsko groblje redovno održava, pred veliki praznik, komunalci su obavili veliku akciju uređenja, pa iz nadležne jedinice JKP-a mole građane da otpatke odlažu u kante i kontejnere i provere sveće nakon odlska s groblja.
U „Komunalcu“ podsećaju srodnike pokojnika, koji nisu obnovili ugovor o zakupu grobnog mesta ili je on istekao, da to mogu učiniti svakog radnog dana od 07 do 15 časova u službenim prostorijama na Gradskom groblju u Vrbasu.

Velika poseta Gradskom groblju očekuje se i u subotu, 06. novembra, kada pravoslavni vernici obeležavaju Mitrovske zadušnice.