Velika zainteresovanost posetilaca za proizvode „Domaćeg špajza“

399

Danas se u Ruskom Krsturu održava Manifestacija „Domaći špajz“ takozvana berza zimnice na kojoj članice Udruženja žena „Bajka“ i žene iz okolnih mesta izlažu prvenstveno zimnicu, ali i druge proizvode, kao što su kolači, med, ručne radove i rukotvorine, novogodišnje ukrase...

Za sve ljubitelje zimnice, domaćih kolača i svega onoga što spremaju žene iz Ruskog Krstura i okoline, „Domaći špajz“ je ove godine deveti put priređen u holu Sporthe hale, kaže Katona Slavica, predsednica Udruženja žena „Bajka“.

-Ove godine imamo oko dvadeset izlagača, veoma smo zadovoljni odzivom izlagača ali i posetilaca. Na štandovima su uglavnom prehrambeni proizvodi- zimnica, med, kolači, peciva, ali i ručni radovi, rukotvorine i ukrasi. Svake godine ponudimo nešto novo, a izlagači posebnu pažnju posvećuju i pakovanju svojih proizvoda i uređenju štandova, jer su shvatili da će pre prodati svoj proizvod ako ga plasiraju na ovaj način. Najbitnije je da je sve raznovrsnija ponuda, pa je i zainteresovanost kupaca sve veća, kaže Slavica Katona.

Izlagači su veoma zadovoljni „Domaćim špajzom“ i ističu da je to još jedna prilika da izlože, reklamiraju i prodaju svoje proizvode, a kupci da se snabdeju zdravim i proizvodima iz organske proizvodnje.

Poljoprivredni proizvođač Čizmar Janko je redovan izlagač na ovakvim i sličnim manifestacijama. On kaže da je ovo dobra reklama za male proizvođače i mogućnost da prodaju ono štoa su tokom godine proizvodili.
Sličnog mišljenja je i Marija Đurić koja ističe da za male proizvođače manifestacija „Domaći špajz“ puno znači, jer je to prilika da kupcima pokažu svoje proizvode.

-U asortimanu „Marinog špajza“ je širok krug proizvoda. I danas kupcima nudimo nešto novo, to su pre svega, proizvodi od paprike – ajvar, Baka Ljiljinu salatu, ali i razne vrste pekmeza i sokova među kojima se izdvaja veoma zdrav i tražen sok od crve zove, urmeu savršenu kombinaciju urme i jagode bez šećera i medni liker od aronije koji kupci mogu da probaju i kupe po promotivnoj ceni, rekla je Marija Đurić.

U okviru manifestacije održane su radionice za decu, a „Domaći špajz“ je i ove godine organizovalo Udruženja žena «Bajka» iz Ruskog Krstura uz podršku Lokalne akcione grupe (LAG-a) i Turističke organizacije opštine Kula.