Održan sedmi Grepling kup Srbije u Kuli

219

U Kuli je juče održan sedmi po redu internacionalni Grepling kup Srbije koji je ove godine okupio 270 takmičara iz osam zemalja. Turnir je otvorio predsednik opštine Kula Damjan Miljanić koji je poželeo da takmičenje prođe u viteškom duhu uz napomenu da će lokalna samouprava nastaviti da pomaže ovo međunarodno takmičenje.

Miljanić je rekao da finansijska sredstva za organizovanje ovakvih događaja jesu neophodna, ali su važniji ljudi koji pokrenu stvari svojim entuzijazmom.

“Dejan Tešić, Kuljanin i sjajan sportista, već dugo godina ulaže u sebe i svoje rezultate. Obučio je mnogo sjajnih boraca, a ovim turnirom već sedam godina populariše ovaj sport. To je bio osnovni motiv podrške i njemu i ovom takmičenju. Pokazalo se da je ta podrška potpuno opravdana, jer je takmičenje iz godine u godinu sve bolje, okuplja sjajne takmičare, a posebna mi je čast što sam dobio plaketu za doprinos u razvoju takmičenja, kao i što sam otvorio samo takmičenje”, rekao je predsednik Miljanić i poželeo učesnicima prijatan boravak u Kuli.

Greplin kup Srbije organizovan je pod pokroviteljstvom Rvačkog Grepling saveza Srbije, a u tehničkoj organizaciji Kluba borilačkih sportova „Konstriktor fajt tim“ iz Kule, koji su nastupili sa 21 članom, od kojih su se sa medaljama okitili: među seniorima, u teškoj kategoriji Damir Uglik je osvojio drugo mesto, seniorka Milica Glušica treće mesto, u kategoriji do 75 kilograma Jovan Sekulić je osvojio drugo mesto.
U juniorskoj konkurenciji Veljko Lučić u kategoriji do 92 kilograma je osvojio prvo mesto, Milica Glušica je srebru među seniorima dodala zlato u juniorskoj konkurenciji. Među kadetima: Ognjen Jakić u kategoriji do 85 kilograma je osvojio treće mesto. U pionirskom uzrastu u kategoriji do 47 kilograma Vukota Vuković je osvojio treće mesto, Boško Prosan u kategoriji do 27 kilograma drugo mesto, Stefan Ačanski u kategoriji do 32 kilograma drugo mesto, Mateja Miler treće mesto u kategoriji do 35 kilograma i Teodora Ačanski koja je osvojila prvo mesto u kategoriji preko 25 kilograma.