Dan opštine Kula – svečanost u Kulturnom centru Kula u 18 časova

460

Danas, 16. novembra obeležava se Dan opštine Kula. Odluka o obeležavanju Dana opštine Kula doneta je na sednici Skupštine opštine Kula 12. februara 2015. godine, dok je Komisija za utvrđivanje naziva ulica i određivanje praznika razmatrala dostavljene predloge i mišljenja i donela zaključak da se za Dan opštine utvrdi 16. novembar.

A toga dana, podsetimo se, nakon četiri godine ratovanja, pobednička Srpska vojska oslobodila je i ove naše krajeve. Srpski dobrovoljac, Kuljanin Đura Bogojevac, na čelu svog voda u sastavu čete poručnika Radovana Matejića, došao je u svoj rodni grad kao oslobodilac, 16. novembra 1918. godine. Dve nedelje kasnije u Novom Sadu, 25. novembra 1918. godine, na Velikoj narodnoj skupštini Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena, izglasano je prisajedinjenje Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji.

Prethodne godine zbog epidemiološke situacije, svečanost povodom obeležavanja Dana opštine Kula je otkazana, zato će ove godine biti svečano obeležen ovaj datum, kako i dolikuje. Svečana dodela Godišnjih nagrada opštine Kula 2021. godine – Povelja u znak javnog i društvenog priznanja za humanitarni rad i koncert Zrenjaninske filharmonije pod dirigentom Mikice Jevtić počeće danas u Kulturnom centru Kula u 18 časova. Uoči nastupa gostiju biće prikazan petnaestominutni film o aktivnostima opštine Kula u protekle dve godine, a prisutnima će se obratiti predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić. Dođite da zajedno proslavimo Dan opštine Kula.