Održan Štab za vanredne situacije opštine Kula: bolja epidemiološka situacija u kulskoj opštini

239

Štab za vanredne situacije opštine Kula zasedao je danas povodom aktuelne epidemiološke situacije na teritoriji opštine Kula. Predstavnici Doma zdravlja Kula, direktor Žarko Ševin i Policije, načelnik PS Kula Željko Vojinović ocenili su da je epidemiološka situacija znatno bolja u kulskoj opštini.

Direktor Doma zdravlja Ševin je istakao da se vakcinacija odvija na dnevnom nivou.

-Prvom i drugom dozom je vakcinisano 14194 pacijenta, dok je treću dozu primilo 6557, u čemu najviše prednjači vakcina Sinofarm sa 22666, a potom Fajzer sa 8846 primljenih doza. Ukupno je primljeno 35593 doza vakcine, rekao je Ševin.
Načelnik PS Kula Vojinović je rekao da je aktuelno 217 slučajeva u samoizolaciji i da policijski službenici sprovode stalnu kontrolu, te konstatovao da je pao broj ljudi u samoizolaciji u odnosu na prošlu nedelju.

Načelnica Opštinske uprave Kula, Aleksandra Gagović rekla je da se vrši pojačana kontrola rada u svim ugostiteljskim objektima na nedeljnom nivou, te konstatovala da se ugostiteljski objekti pridržavaju propisa.

Na Štabu za vanredne situacije opštine Kula govorilo se i o pripremama za nastupajući zimski period. Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je rekao da su poslovi zimske službe povereni JKP „Komunalac“ Kula i da je do 24. novembra pripremni period, a da od 25. novembra do 5. marta naredne godine nastupa period pune mobilnosti.

Direktor JKP „Komunalac“ Kula, Marko Pešić je rekao da je zimska služba spremna za ovaj period godine, te da su na vreme nabavili so i rizlu, kao i potrebnu mehanizaciju.
Sednici Štaba je prvi put prisustvovao i v.d. direktora VD „Bačka“ DOO Vrbas Danilo Krtinić istakao je da je zadovoljan kanalskom mrežom na teritoriji opštine Kula i dodao da preduzeće raspolaže odličnom mehanizacijom, te da su uvek na raspolaganju potrebama lokalne samouprave.

Na samom kraju sednice predsednik opštine Kula je rekao da se priprema novi objekat za potrebe profesionalnog vatrogasnog društva iz Kule, kao i angažovanje tri nova zaposlena koja su trenutno na obuci, a da će se dodatno ulagati i u nova vozila.