Za podizanje i obnovu ribnjaka u Vojvodini bespovratno 20 miliona dinara

63

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić uručio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstava u iznosu od 20 miliona dinara za podizanje novih i rekonstrukciju postojećih ribnjaka na teritoriji AP Vojvodine. Sredstva, po osnovu ugovora, dobili su firma “Kodeks–Stojačić” iz Deronja, „Žeravica Fishing & Hunting”, Plandištе, „Ribarstvo Baranda”, Barandа, Preduzeće za ribarstvo „Vršački Ritovi”, Vršац, i „Edelinski”, Ruski Krstur.

Izvor: agrofin.rs

Kako prenosi agrofin.rs, Božić je tom prilikom istakao da u pokrajini postoji ukupno 13.500 hektara ribnjaka, od čega je 9.500 hektara u eksploataciji.

“Neophodno je uložiti više sredstava u unapređenje i očuvanje ribnjaka i razvoj ribarstva. Vrednost ovogodišnjeg konkursa je dvadeset miliona dinara, a isti iznos se može očekivati i u narednoj godini”, najavio je Božić.

Miloš Stojačić, vlasnik firme „Kodeks–Stojačić” iz Deronja, koja se bavi uzgojem konzumnog šarana, istakao je da podrška Pokrajine za njega ima izuzetnu važnost.

“Ovo je jedina finansijska pomoć od države koja je namenjena privrednicima u sektoru ribarstva. Veoma bi bilo teško samostalno izgraditi ribnjak bez takve podrške”, istakao je Stojačić

B. K.

Izvor: agrofin.rs