Edukacija o bezbednosti u saobraćaju za starije osobe u nedelju u Kuli

163

U organizaciji Saveta za saobraćaj opštine Kula u nedelju, 28. novembra, od 10 do 12 časova održaće se edukacija za starije sugrađane u Kuli, u velikom parku, na temu bezbedno ucešće u saobraćaju.

Savet za saobraćaj opštine Kula već godinama unazad vrši edukacije za različite ciljne grupe, analizirajući podatke o broju i vrsti saobraćajnih nezgoda na teritoriji Opštine.

Edukacija podrazumeva predavanje koje će održati stručnjaci iz oblasti bezbednosti saobraćaja, a tokom kojeg će slušaocima biti predočena osnovna pravila kojih se moraju pridržavati, kako bi bili bezbedni kao učesnici u saobraćaju.

„Biće im takođe ukazano na činjenice koje se odnose na psihofizičko stanje osoba u tim godinama i predočeno na šta bi trebalo posebno obratiti pažnju kada učestvuju u saobraćaju kao pešaci, biciklisti, ili vozači motornih vozila. Svi prisutni na predavanjima dobiće i edukativni materijal, kao podsetnik na neka osnovna pravila kojih bi trebalo da se pridržavaju i prigodne poklone“, rekao je Dejan Aleksić, član Saveta za saobraćaj opštine Kula.

Najranjiviji učesnici u saobraćaju, deca i naši stariji sugrađani, su obuhvaćeni edukacijom skoro svake godine.