JKP KOMUNALAC VRBAS: Ne palite lišće, uskoro akcija odnošenja biljnog otpada

219

U jesenjim danima najčešće u dvorištima, a katkad i na javnim površinama, dešava se da sugrađani pale biljni otpad i lišće i time dovode u opasnost svoju okolinu, zagađuju životnu sredinu i narušavaju kvalitet vazduha. Apeluje se na meštane vrbaske opštine da to ne čine, jer sagorevanje lišća i biljnih ostataka dovodi do oslobađanja štetnih materija, a može da uzrokuje i požar.

Imajući u vidu period godine u kome se nalazimo, u seoskim domaćinstvima počele su aktivnosti na sakupljanju lišća i biljnog materijala koje vlasnici najčešće pale i time ugrožavaju životnu sredinu.

S druge strane, JKP „Komunalac“ je godinama unazad inicijator velike jesenje akcije sakupljanja i odnošenja lišća i biljnih ostataka iz domaćinstava koju obavlja bez novčane naknade. Duž gradskih i ulica u naseljenim mestima vrbaske opštine već sada se može primetiti veliki broj džakova u koje su sugrađani uredno upakovali lišće spremno dočekujući akciju JKP-a.

Ovogodišnja akcija obaviće se od 04. do 10. decembra, a raspored odnošenja može se pronaći na sajtu i Fejsbuk stranici JKP „Komunalac“ Vrbas.