Opštinsko Udruženje penzionera Vrbas podelilo pakete pomoći penzionerima sa najnižim primanjima

254

Opštinsko udruženje penzionera Vrbas organizovalo je podelu paketa pomoći za penzionere sa najnižim primanjima. Pravo da se prijave imali su korisnici penzija koji mesečno primaju ispod 16.000 dinara. Opštinsko udruženje penzionera ovu aktivnost ostvaruje u saradnji sa PIO fondom i lokalnom samoupravom.

Milić Mijović, predsednik Udruženja je rekao da je očekivao da će dobiti određene donacije od lokalnih privrednika, ali su one izostale.

-Plan je bio da podelimo 332 paketa, što smo i obezbedili. Sredstva u iznosu od 327.000 dinara izdvojena su iz Opštinskog udruženja penzionera, kako bismo nabavili osnovne životne namirnice, oko 10 tona- krompira, brašna, luka,… verujem na opšte zadovoljstvo. U narednom periodu ćemo nastaviti da pomažemo penzionerima, u granicama naših mogućnosti, rekao je predsednik Opštinskog udruženja penzionera Vrbas.

U Centru za snabdevanje penzionera vladalo je veliko interesovanje za paketima pomoći i očigledno je da će ove namirnice biti značajno rasterećenje kućnog budžeta. Prema evidincijama Opštinskog udruženja penzionera, oko 1410 naših najstarijih ugađana prima manje od 16.000 dinara, a gotovo 60 procenata ima penziju ispod proseka koji iznosi 29. 378 dinara.

 

Projekat: „Treće doba“
portal Naše Mesto realizuje
uz sufinansiranje opštine Vrbas