Dom kulture Sivac u novom ruhu

1077

Završeni su radovi na renoviranju Doma kulture Sivac. Opština Kula uložila je u radove na sali Doma kulture: promenjena su sedišta, zamenjeni etisoni i renoviran pod, urađen je deo ventilacije i okrečeni zidovi sale, a najavljuje se i renoviranje ostalih delova ustanove. Ovakav vid ulaganja u ustanove u oblasti kulture doprinosi boljem radu i funkcionalnosti prostora. Takođe, u narednom periodu planira se prelazak ove, kao i drugih ustanova u opštini, na grejanje na gas, kako navodi predsednik opštine Damjan Miljanić.

– I ove godine smo nastavili praksu ulaganja u objekte za sport, kulturu i u domove zdravlja. Ovde je veći deo radova gotov, sada je ovaj prostor dobio jedan mnogo lepši i funkcionalniji izgled. Osim Sivca, ove godine je bilo ulaganja i u Domu kulture u Liparu, Domu Kulture u Crvenki i u Galeriji u Kuli. Nastavićemo da u svakom naseljenom mestu ulažemo u Domove kulture i sledeće godine, rekao je predsednik opštine.

Direktorica Doma Kulture u Sivcu, Vera Golubović zahvalila se predsedniku opštine i opštini Kula na odobrenim sredstvima za renoviranje ovog objekta. Istakla je da su zamenjeni patosi i etisoni iz 1977. godine koji nisu bili ni bezbedni ni higijenski, tako da je sada novi ambijent mnogo privlačnije i prijatnije mesto za publiku, ali i za amatere Doma kulture.