Društvo za sport i rekreaciju treći u generalnom plasmanu

250

Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Kula je zauzelo treće mesto u generalnom plasmanu, među dvanaest organizacija invalida koliko ih je učestvovalo u takmičenjima koje je organizovao Sportski savez invalida Vojvodine.

Ove godine sportisti invalidi su se nadmetali u deset sportkih disciplina: kuglanju, pikadu, šahu, atletici, sportskom ribolovu, visećoj kugli, plivanju, sedećoj odbojci, streljaštvu i stonom tenisu. Članovi Društva za sport i rekreaciju su bili najbolji u atletici, drugi u šahu, sedećoj odbojci i plivanju, treći u streljaštvu, i pre poslednje discipline, a to je bilo takmičenje u stonom tenisu su bili drugi u generalnom plasmanu, no u stonom tenisu su takmičenje završili kao peti, za šta su dobili osam bodova, dok je rival za drugo mesto ekipa Zrenjanina bila druga i osvojila jedanaest bodova, pa je Zrenjanincima u generalnom plasmanu pripalo drugo mesto sa ukupno osvojenih 94,5 boda, dok je Društvu za sport i rekreaciju invalida opštine Kula pripalo treće mesto sa 93 osvojena boda.

Treće mesto je svakako uspeh, jer su naši sportisti invalidi iza sebe ostavili organizacije iz velikih gradova kao što su Subotica, Pančevo, Kikinda i drugi, a osvajanjem trećeg mesta u generalnom plasmanu naši sportisti invalidi su potvrdili prošlogodišnji učinak. Priznanja najuspešnijim ekipama sportista invalida će biti dodeljena na prigodnoj svečanosti koja će narednih dana biti održana u Sportskom savezu invalida Vojvodine u Novom Sadu.

Podsetimo, na nedavno održanom Prvenstvu osoba sa invaliditetom Vojvodine u streljaštvu koje je održano u Vrbasu, članovi Društva za sport i rekreaciju invalida Kula su u ekipnom plasmanu osvojili treće mesto.

Projekat: „Nismo isti, ali smo jednaki“

portal Naše Mesto realizuje

uz sufinansiranje opštine Kula