„Plava ptica“ obeležila Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

496

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar juče je na prigodan način obeležen i u Udruženju „Plava ptica“ u Kuli pod sloganom “Nismo isti, ali smo jednaki”. Članovi ovog Udrženja su, zajedno sa svojim vaspitačima i građanima, na tabli koja je bila postavljena ispred zgrade opštine Kula, ispisivali poruke podrške osobama sa invaliditetom i delili prigodne poklone sa porukama.

Direktor Udruženja „Plava ptica“ Marko Košutić, je istakao da je 3. decembar ustanovljen kao Međunarodni dan osoba sa invaliditetom radi promocije prava osoba sa invaliditetom i njihove potrebe za društvenom jednakošću. Oko 7 do 10 odsto kompletne svetske populacije jesu osobe sa invaliditetom, bilo da je reč o urođenom ili stečenom invaliditetu i svi oni se susreću sa preprekama koje nosi invaliditet.
-Na ovaj dan, godinama unazad, pokušavamo da skrenemo pažnju zajednice ali na afirmativan način sa željom da pokažemo šta je to najbolje što mogu da urade osobe sa invaliditetom. Ove kao i protekle godine naš moto sa kojim se predstavljamo sugrađanima je: „Nismo isti, ali smo jednaki“. To znači da svi mi treba da naučimo da poštujemo različitosti ali te različitosti ne smeju da izazivaju nikakvu nejednakost među ljudima koji imaju i ljudima koji nemaju invaliditet, rekao je direktor Košutić.

Nakon obeležavanja Međunarodnog dan osoba sa invaliditetom na javnom mestu upriličeno je druženje za sve korisnike „Plave ptice“ koji su u dnevnom boravku.

Projekat: „Nismo isti, ali smo jednaki“

portal Naše Mesto realizuje

uz sufinansiranje opštine Kula