KOMUNALCU I OPŠTINI ZAHVALNICE OD EKOLOŠKOG POKRETA VRBAS

274

Ekološki pokret Vrbasa organizovao je svečani sastanak Fokus grupe sa partnerima iz javnog sektora čija je tema održivo upravljanje čvrstim otpadom u opštini Vrbas. Tom prilikom, kao rezultat dobre saradnje, predstavnici EPV-a uručili su zahvalnice opštini Vrbas i JKP „Komunalac“.

Vršilac dužnosti direktora JKP „Komunalac“ Igor Škundrić primio je u ime preduzeća zahvalnicu za dobru komunikaciju i rešavanje komunalnih problema u svojoj nadležnosti.

„Komunalno preduzeće se uvek odazove pozivima Ekološkog pokreta, jer smo dobri partneri i sarađujemo veoma dobro. Lokalna samouprava, Pokret i JKP imaju isti cilj, a to je da imamo što zdraviju životnu sredinu, čistiji grad i naseljena mesta vrbaske opštine. Princip cirkularne ekonomije nam to može obezbediti“, rekao je Škundrić.

Mišljenje deli i zamenica predsednika opštine Vrbas Tijana Aleksić kojoj je uručeno priznanje za profesionalno reagovanje na zahteve Ekološkog pokreta, za slobodan pristup informacijama od javnog značaja, kao i za inspekcijski nadzor.

„Zahvalnica je potvrda dobre saradnje najvažnijih aktera u oblasti ekologije“, kaže Aleksić i dodaje: „Zdrava životna sredina je imperativ i ovim putem želim da apelujem na odgovornost svakog pojedinca i značaj doprinosa svakoga od nas na uticaj i zaštitu životne sredine“, istakla je zamenica predsednika Tijana Aleksić.

Na kraju svake godine sumiraju se rezultati, pa je tako i ovaj svečani sastanak plod kvalitetne saradnje tri ekološka subjekta smatra predsednik Ekološkog pokreta Ratko Đurđevac.

„Na sve naše prijave inspekcija je reagovala veoma brzo, izdavala naloge da se uklone problemi u vezi s otpadom. S druge strane, JKP „Komunalac“ je na mnoštvo naloga Odeljenja za inspekcijske poslove reagovalo u rekordnom roku, izlazili su na teren i sanirali probleme koji su u velikoj meri stizali kao apel građana Ekološkom pokretu, a mi smo ih prenosili na nadležne institucije“, istako je Đurđevac.

Ovaj skup deo je realizacije projekta „Cirkularna ekonomija – održivo upravljanje resursima u loklanoj zajednici“ koji je podržalo Ministarstvo zaštite životne sredine uz težnju da se problem otpada reši u skladu sa principima cirkularne keonomije. To znači, čulo se na skupu, da se otpad posmatra kao resurs kroz mehanizme nabavke nove opreme, alate upravljanja, edukaciju stanovništva i inspekcijski nadzor. Ugovoren je nastavak saradnje za iduću godinu.