DRŽAVNI SEKRETAR POSETIO KOMUNALAC

286

Državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Enes Buhić, boravio je u radnoj poseti Javnom komunalnom preduzeću Komunalac Vrbas zajedno sa predstavnicima Seteca i Nemačke razvojne banke KfW koji su kreditirali projekat vodosnabdevanja pod nazivom „Program vodosnabdevanja i kanalizacije u opštinama srednje veličine“. Projekat podrazumeva izgradnju vodovodne mreže do Kucure i Savinog Sela računajući pumpne stanice, rezervoare i bušenje dodatnih bunara. Sastanku je prisustvovala i zamenica predsednika opštine Tijana Aleksić.

Vršilac dužnosti direktora Igor Škundrić i stručnjaci vrbaskog Vodovoda, upoznali su goste iz Ministarstva dokle se stiglo sa realizacijom projekta. Zaključeno je da se realizacija radova odvija se u okvirima planirane dinamike.

Dogovoreno je da naredni sastanak bude u petak u Opštini Vrbas, gde će se rešavati izazovi u izvođenju radova koji se odnose na deo vodovodne trase koja treba da prođe kroz privatne parcele.

U “Komunalcu” očekuju da će radovi uz pomoć nadležnog republičkog Ministarstva, Seteca i Opštine Vrbas uskoro biti zaršeni, odn. preostali deo trase, da bi se prešlo u sledeću fazu projekta, kako bi za par meseci žitelji ova dva sela vrbaske opštine dobili kvalitetnu vodu za piće.

Nakon sastanka, gosti su u pratnji domaćina obišli radove na vodozahvatu.