Održana svečana sednica Skupštine invalida rada Kula

170

Svečana sednica Skupštine invalida rada Kula posvećena obeležavanju 3. decembra, Međunarodnog dana invalida održana je juče. Nakon pozdravnog govora Obrada Vojinovića, predsednika Opštinske organizacije invalida rada Kula, skup su pozdravili i Stanko Nimčević, zamenik predsednika Saveza invalida rada Srbije, Goran Bulajić, direktor Republičkog fonda za penzijsko invalidsko osiguranje Sombor, Jelena Šaponja načelnica somborske filijale PIO Fonda, a u ime lokalne samouprave Karolj Valka, zamenik predsednika opštine Kula. Svečana sednica Skupštine invalida rada Kula je bila i prilika da predsednik Opštinske organizacije invalida rada Obrad Vojinović oceni rad ove organizacije u godini koja je na izmaku.

„Organizacija invalida rada je u ovoj godini radila po projektu i programu koji se usvaja svake godine do marta meseca. Tako smo i ove godine, malo usporeni zbog korona virusa, pa je nešto malo bilo propušteno, ali smo to kasnije nadoknadili spajanjem nekih od aktivnosti. Predviđene smo aktivnosti obuhvatili i završili sve, a ovo je jedna od poslednjih aktivnosti u ovoj godini, koja je projektovana i koja će začiniti, na neki način, sve naše aktivnosti koje smo imali ove godine. Naša oragnizacija se bavila pomaganjem, snabdevanjem ogrevom i namirnicama naših članova koji nisu bili u mogućnosti da to obezbede. Prema tome, verujem da je ova godina bila uspešna i pored svih teškoća koje su snašle ceo svet i Srbiju“, rekao je Vojinović.

Na svečanoj sednici Skupštine invalida rada Kula kolektvima i pojedincima koji su doprineli uspešnom radu Opštinske organizacije invalida rada uručene su zahvalnice i prigodni pokloni, a reč je o slikama nastalim na slikarskoj koloniji koju ova organizacija tradicionalno priređuje.

Projekat: „Nismo isti, ali smo jednaki“

portal Naše Mesto realizuje

uz sufinansiranje opštine Kula