Sutra podela besplatnih sadnica u Liparu i Kruščiću

463

Opština Kula se pridružila akciji posadi svoj hlad koja je do sada realizovana u naseljenim mestima Kula i Crvenka. Podela sadnica građanima će se vršiti ovog puta u Liparu i Kruščiću ispred mesnih zajednica u podne 10.decembra, a deo sadnica će biti podeljen i osnovnim školama “Nikola Tesla” i “Veljko Vlahović”.

Izvor: agrodan.rs

Nakon podele 60.000 sadnica u prethodne dve akcije biće organizovana podela još 40.000 sadnica belog jasena građanima Republike Srbije.Podelu će vršiti partnerske kompanije zajedno sa zvaničnicima lokalnih samouprava u preko 120 gradova i opština u isto vreme.

U akciji se dele uvozne dvogodišnje sadnice belog jasena sa uputstvom za sadnju sa oznakom imena društveno odgovorne kompanije koja je podržala akciju i omogućila besplatne sadnice za škole,vrtiće i građane svog mesta. Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i pratite uputstva za dalji njen razvoj.Druga strana vezice je ostavljena za vaše ime i datum sadnje.

Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena , već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator.

“Projekat “Posadi svoj hlad” je usaglašen sa ciljevima definisanim u pristupnom Poglavlju 27, kao i uskladu sa ciljevima svetske akcije “Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je naša organizacija partner za održiva ekološka rešenja u Republici Srbiji .Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Ovom akcijom biće posađeno 100 sadnica belog jasena,a planirano je da se sledeće godine vrši podela sadnica u toku prolećne i jesenje sadnje i u Sivcu i Ruskom Krsturu.