Obeležen Međunarodni dan ljudskih prava u prostorijama Crvenog krsta u Kuli

184

Danas je obeležen Međunarodni dan ljudskih prava u prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta u Kuli. Tom prilikom predsednik opštine Damjan Miljanić posetio je decu u dnevnom boravku za socijalno ugroženu decu koji je sproveden u okviru Crvenog Krsta, gde su im podeljeni paketići i organizovane kreativne aktivnosti.

„Koliko sam mogao videti i koliko sam sa njima pričao, deci koja ovde provode vreme je mnogo lepo, nasmejani su i veseli i spremaju se za školu i zapravo se spremaju za život. Ovaj dnevni boravak je samo jedan od programa opštine i Crvenog krsta. Pričajući sa njima rekao sam da se odrasli trude da urade mnogo stvari, od raznih zakona i propisa do konkretnih mera podrške.Ono što je meni najbitnije je da kada se uđe ovde bude fizički toplo i ljudski toplo“, rekao je Damjan Miljanić.

Predsednik opštine je još istakao da su planirani edukativni programi na temu vršnjačkog nasilja u narednom periodu koji će biti vođeni od strane stručnih lica, a koje će Opština Kula podržati.

Lokalna samouprava u poslednje vreme posebnu pažnju posvećuje ljudskim pravima, o čemu govori i to što je od nedavno u okviru lokalne samouprave svoj rad otpočela i koordinatorka za romska pitanja.

„Mi smo asocijacijama za decu skrenuli pažnju na prava i obaveze i time usmerili današnju aktivnost. Deca su zbog kovid mera danas bila prisutna u manjem broju, ali se nadamo da će toga biti manje u budućem periodu i da ćemo moći da se okupimo u većem broju“ , rekla je Ivana Novaković, koordinatorka za romska pitanja.

Ona se takođe zahvalila Crvenom krstu na ustupljenom prostoru i dodatnom materijalu, Miljani Rabrenović koja se pobrinula za kolače, kao i lokalnoj samoupravi Opštine Kula koja je podržala ovaj događaj.