Građani i deca u akciji „Posadi svoj hlad“

298

Opština Kula se pridružila akciji „Posadi svoj hlad“. Tako su se juče građanima delile sadnice belog u Liparu i Kruščiću ispred mesnih zajednica, a deo sadnica je podeljen i osnovnim školama “Nikola Tesla” i “Veljko Vlahović”.

U akciji se dele uvozne dvogodišnje sadnice belog jasena sa uputstvom za sadnju sa oznakom imena društveno odgovorne kompanije koja je podržala akciju i omogućila besplatne sadnice za škole,vrtiće i građane svog mesta. Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg može da se registruje i prate uputstva za dalji njen razvoj.Druga strana vezice je ostavljena za ime i datum sadnje.

Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena , već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator.
Ovom akcijom je posađeno 100 sadnica belog jasena,a planirano je da se sledeće godine vrši podela sadnica u toku prolećne i jesenje sadnje i u Sivcu i Ruskom Krsturu. Prethodno su posađene sadnice u Kuli i Crvenki.