SOMBOR – Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja

131

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, u okviru međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, koja je sprovedena od 6. do 12. decembra, prekontrolisali su 1.832 vozača, od kojih je 280 sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

Ilustracija / Foto: pixabay.com
Iz saobraćaja je isključeno ukupno 48 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 14 zadržano do istrežnjenja, a najviše je imao muškarac za kog je alkotestom utvrđeno da je vozio sa 2,89 promila alkohola u organizmu. Takođe, zadržan je vozač koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Policija je iz saobraćaja isključila i šest vozača sa probnom vozačkom dozvolom, od kojih dvojicu koji su vozili u vreme kada im je to bilo zabranjeno i četvoro jer su upravljali automobilom sa snagom motora većom od dozvoljene. Najviše vozača, njih 114 sankcionisano je zbog prekoračenja dovoljene brzine kretanja, dok je 52 vozača i putnika zatečeno da ne koristi sigurnosni pojas.
Apelujemo na vozače da budu odgovorni prema sebi i drugima, da poštuju ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila. Podsećamo da je u slučaju pojave snega, leda i poledice na kolovozu obavezno korišćenje zimske opreme. Takođe, apelujemo i na sve ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.