VRBAS – ČISTI SVI PUTNI PRAVCI

157

Saobraćaj u Vrbasu odvija se nesmetano, jer su od tri sata dežurni radnici vrbaske Zimske službe JKP „Komunalac“ uklanjali sneg sa kolovoza. Do osam časova, na terenu je bilo pet ekipa.

Prva ovogodišnja akcija Zimske službe počela je juče u 14 sati i trajala do ponoći da bi tri sata nakon završetka intervencije, putari započeli novu koja je trajala nešto više od pet sati.

Sneg se čisti sa svih kolovoza koji su u nadležnosti Zimske službe iz redova prvog, drugog i trećeg prioriteta. Bačeno je 30 tona soli, 500 kilograma magnezijum hlorida i sedam tona rizle.

„Količina i intenzitet padavina diktiraju brzinu svake naše akcije. Molimo građane za strpljenje i apelujemo na vozače da uspore brzinu vozila i tako obezbede svoju i sigurniost svih ostalih učesnika u saobraćaju, posebno u najranijim časovima. Jutros nam je temperatura koja je bila jedan stepen u plusu išla u prilog, jer se sneg topio, tako da su svi putevi u gradu i selima čisti do narednih padavina“, poručio je šef Zimske službe Milovan Krivokapić.

Iako putevi između naseljenih mesta, odnosno pravci – Brbas – Bačko Dobro Polje – Zmajevo, kao i Vrbas – Kucura – Savino Selo nisu u nadležnosti vrbaskog JKP-a, dežurne ekipe su očistile i te deonice i tako pomogle preduzeću „Bačka put“ koje je zaduženo za
ovaj teren. O kolovozima u naseljenim mestima na relaciji Zmajevo – Ravno – Selo, Zmajevo – Kucura, Savino Selo – Kosančić i Ravno Selo – Kulpin stara se JKP „Komunalac“, te su i oni prohodni.