CRVENKA – Likovna kolonija EKG

335

U organizaciji Udruzenja Crnogoraca Crvenka iz Crvenke Likovna kolonija “Iza horizontal ili Crnogorski EKG II, cetvrti put okupiće likovne umetnike iz Danilovgrada i likovne umetnike iz Crvenke, koji su poreklom iz Sreza Danilovgradskog od 10 do 12. decembra 2021. godine.

Planina i ravnica, vertikala  i horizontala. Kao otkucajii srca.  Kao grafički prikaz života na mašini koja proverava da li smo i koliko živi. Planine  i ravnica i jedno sunce. Ekspresija i tišina.  Niz… (kontinuitete kroz vreme). Da li isto srce kuca u Vojvodini  i u Crnoj Gori. Da li se istom bojom vidi? Da li se istom energijom stvara!? Umetnici  sa različitih geografskih podneblja a istog porekla, stvaraju na različitim mestima ( iz Crne Gore u Vojvodini , iz Vojvodine u Crnoj Gori ). Tako grade most, spajaju liniju, vertikalu I horizontal daju smisao tom otkucaju.

Ucesnici EKG 2021


-Andrija Šaranović, ( Crvenka–Subotica)

-Dejana Nešović (Crvenka- Novi Sad)

-Nataša Đuričković ( Crvenka)

– Konstantin Đuričković (Crvenka- Novi Sad)

-Zvonko Pavličić ( Beograd)

-Mina Radonjić ( Danilovgrad)

Specijalni gosti

– Dragan Kljajić ( Crvenka -Beograd)

– Kristina Kovačević ( Crvenka- Sivac)

-Jovana Đuričković ( Kraljevo- Crvenka)

– Rastko Lečić (Čurug)

Radovi da kolonije bice izlozeni 12.12.2021. godine u 19 časova u Domu kulture u Crvenki.

Organizaciju kolonije pomogli: Opstina Danilovgrad, Uprava za saradnju sa iseljenicima-dijasporom Crne Gore i Nacinalni savjet Crnogorske nacionalne manjine.