Opštinsko udruženje penzionera Vrbasa nagradilo učenike generacije

220

Opštinsko udruženje penzionera Vrbasa nagradilo je još letos učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja grada. Ovo je, prema rečima predsednika vrbaskih penzionera, Milića Mijovića, podsticaj mladima, ali i vid međugeneracijske saradnje. Kako dodaje, u pitanju je sedmoro učenika koji su se izdvojili među inače dobrom decom.

-Ovo je četvrti put kako to radimo. Ovo predstavlja jednu vezu između generacija najstarijih ljudi i učenika, tj. Mlađih uzrasta. Ovo je odluka Izvršnog odbora Opštinskog udruženja penzionera, nijedan penzioner nikad nije bio protiv, čak je ove godine došlo do nove ideje- da se nagrade prošire na sve osnovne škole iz seoskih sredina, rekao je predsednik Udruženja Mijović.

Učenici su nagrađeni sa po pet hiljada dinara, kao i slatkišima, a nagrade su im uručili članovi Opštinskog udruženja penzionera. Ovaj lep gest i znak pažnje iznenadio je maturante.

Lena Mijatović, đak generacija OŠ „Petar Petrović Njegoš“ zahvalila se penzionerima što godinama unazad cene trud đaka generacije i dodala da uz ovakvu podršku učenje uopšte neće biti problem.

Prigodna akcija kojom najstariji podstiču mladost i budućnost da se trudi i bude kreativna, završena je uz poruku da je uspeh učenika njihov, ali i zasluga roditelja, učitelja, nastavnika i svih njihovih pedagoga.

Projekat: „Treće doba“
portal Naše Mesto realizuje
uz sufinansiranje opštine Vrbas