Doček Deda Mraza uz novu jelku

1420

Danas je Opština poklonila jelku PU „Bambi“, vrtiću „Kolibri“ u Kuli, a tom prilikom je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić saopštio da će u svim vrtićima biti organizovan doček Deda Mraza, fotografisanje i podela paketića.

-Kao što smo i obećali, jelka koja je prošle godine krasila zgradu Opštinske uprave Kula, poklonjena je Predškolskoj ustanovi „Bambi“, na zadovoljstvo i sreću najmlađih. Jelka je tu da upotpuni celokupan doživljaj novogodišnje čarolije, jer to upravo očekuje mališane u narednim danima. Poseta Deda Mraza i fotografisanje sa njim, podela paketića, kao i poklon slatkiši od mesnih zajednica, ono je što očekuje mališane. U slučaju naseljenog mesta Crvenka, želim da se zahvalim prijateljima i donatorima, kompaniji „Jaffa“, koja je u dogovoru sa Opštinom obezbedila slatkiše, koji su preusmereni za vrtić u Crvenki. Još mnogo iznenađenja smo pripremili za vas i na Novogodišnjem vašaru u Kuli, kao i u ostalim naseljenim mestima naše Opštine, rekao je predsednik Miljanić i istakao da će se sva dešavanja u PU „Bambi“ sprovoditi po programu koji je usvojio Savet roditelja i uz poštovanje svih propisanih mera.

Predsednik Miljanić je dodao da će u Ruskom Krsturu biti organizovana podela paketića deci baš kao i prošle godine, kada je Deda Mraz na kočijama obišao celo selo i delio deci paketiće. Svečani program za decu planiran je i u naseljenom mestu Lipar kod Doma kulture, Crvenka- na platou ispred Doma kulture, Kruščić, Sivac i Kula- Kulturni centar Kula, kao i podela paketića deci koja dolaze iz socijalno ugroženih kategorija. Nova Crvenka, Zelengora i Romanija, jesu najmanja, ali nisu izostavljena mesta. Predsednik je najavio da će se obići najugroženija domaćinstva i deci će biti uručeni paketići.

-Na taj način pokušaćemo da ulepšamo novogodišnje praznike što većem broju dece. Opština je obezbedila veliki broj potpuno novih novogodišnjih ukrasa, tako da su oni stigli u svako naseljeno mesto, kako bi upotpunili ovaj praznični ambijent, rekao je Miljanić.
Deo slatkiša i paketića obezbediće mesne zajednice i opština Kula, a deo je donirala kompanija „Jaffa“ iz Crvenke u dogovoru sa opštinom Kula. Ukupno će biti podeljeno više od 1000 paketića.