Pozitivno poslovanje JKP “ Radnik“ iz Sivca u 2021. godini

376

Poslednji dani godine pretežno su namenjeni razmišljanju o planovima za predstojeću i osvrtanju na tekuću godinu. Preduzeće čije je delovanje od važnog značaja za funkcionisanje naše opštine svakako je JKP ''Radnik'' iz Sivca. Tim povodom juče smo ugostili direktora, Željka Madžarev, koji se ovrnuo na rad u 2021. godini.

Izvor: q-media.rs

Madžarev je izjavio da je protekla godina bila u okrilju pozitivnog poslovanja ovog komunalnog preduzeća. Najveća investicija u ovoj godini je kamion smećar veće zapremine od predhodnog. Kamion je znatno pospešio poslovanje preduzeća.

Deponije na Starom kiperu su očišćene i uređene, uz to su uređene još dve divlje deponije, a na deponijama je postavljen i video nadzora.U narednom periodu JKP “Radnik“ planira pošumljavanje ovih očišćenih delova .

Udruženom akcijom MZ Sivac i JKP “Radnik“ posađeno je oko četristo sadnica bagrema. Kako je jedna od grana delatnosti ovog komunalnog preduzeća i održavanje groblja, ove godine je uređena i proširena unutrašnjost kapele, a plan je da se u narednoj godini uredi plato ispred nje. Kako bi se kompletirala usluga pogrebnog preduzeća otvorena je i prodavnica pogrebne opreme.

Sumirajući godinu na izmaku, Madžarev je izjavio da su svi zacrtani planovi ostvareni, a da je kapitalni plan za 2022. godinu bušenje bunara za koji je ove godine završen projekat. Bušenje bunara će rešiti problem nestajanja vode tokom letnjeg perioda. Takođe se planira osposobljavanje vodovada koji će snadbevati Mali Stapar pijaćom čistom vodom. JKP “Sivac“ planira i kupovinu električnog automobila za potrebe vodoinstalera.

Izvor: q-media.rs