Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru vrše pojačane kontrole saobraćaja

129

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja, od 31. decembra do 9. januara, kontrolisali su 4.029 učesnika u saobraćaju, od kojih je 802 sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

Ilustracija / Foto: pixabay.com
Iz saobraćaja je isključeno ukupno 87 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 20 zadržano do istrežnjenja, a najviše je imao muškarac za kog je alkotestom utvrđeno da je vozio sa 2,27 promila alkohola u organizmu.
Takođe, zadržano je dvoje vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.
Policija je iz saobraćaja isključila i devet vozača sa probnom vozačkom dozvolom, od kojih petoro koji su vozili u vreme kada im je to bilo zabranjeno i četvoro jer su upravljali automobilom sa snagom motora većom od dozvoljene.
Najviše vozača, njih 310 sankcionisano je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, dok je 212 vozača i putnika zatečeno da ne koristi sigurnosni pojas.
Apelujemo na vozače da budu odgovorni prema sebi i drugima, da poštuju ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila.
Podsećamo da je u slučaju pojave snega, leda i poledice na kolovozu obavezno korišćenje zimske opreme.
Takođe, apelujemo i na sve ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.