Održan prvi čas škole klizanja na klizalištu u Kuli

430

Na klizalištu u Kuli danas je sa radom počela škola klizanja. Organizatori klizališta, Turistička organizacija i Opština Kula su najmlađe stanovnike Kule i ove godine obradovali besplatnom edukacijom. Nekadašnji reprezentativac u biatlonu, profesor fizičkog, Slavko Pap će mališane naučiti pravilnoj tehnici klizanja i osnovnim pokretima, ali neće zanemariti i one malo iskusnije klizače.

Neposredno pre prvog časa klizanja profesor je izjavio da je i ove godine veliko interesovanje za školicu i ujedno je dodao da očekuje da polaznici već u roku od nedelju dana usvoje osnove, a da oni iskusniji napreduju još više.

Prvom času na klizalištu prisustvovao je predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, koji je obišao polaznike školice. Tom prilikom je izjavio da će klizalište i obuka nastaviti da funkcionišu s obzirom da je posećenost velika i da je samo juče klizalište posetilo preko 150 mališana. Ujedno je napomenuo da su juče počeli i hokejaški treninzi koji se održavaju od 21 čas svake večeri. Opština Kula koja je finansijski podržala ovu manifestaciju i ove godine će se potruditi da kao i predhodnih pomogne održavanje hokejaške utakmice. Predsednik je najavio da će pored potpuno besplatne zimske čarolije na ledu opština i Turistička organizacija Kule organizovati još mnoge manifestacije za sugrađane svih uzrasta.

Izvor: q-media.rs