Javni oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka

436

Ministarstvo odbrane i centar Ministarstva odbrane Sombor raspisali su javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije u 2022. godini.

Izvor: infoliga.rs

Pravo na prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsku Srbije imaju kandidati muškog i ženskog pola koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina života. Pravo na prijavljivanje za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire imaju kandidati koji imaju završene osnovne akademske studije, odnosno strukovne studije od značaja za Vojsku Srbije.

Kandidati mogu podneti prijavu odlaskom u nadležni centar Ministrastva odbrane za lokalnu samoupravu po mestu prebivališta, elektronski putem portala e-uprave aplikacijom “Dobrovoljac“ ili na šaletrima Pošte.

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije u 2022. godini je stalno otvoren, a rangiranje kandidata će se u skladu sa uputnim rokovima vršiti periodično.