Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

564

Ministarstvo odbrane i centar Ministarstva odbrane Sombor objavio je opšti poziv za obavezno uvođenje u vojnu evidenciju. Ovoj obavezi podležu lica muškog pola rođena 2004. godine i njihova je zakonska obaveza da se upišu u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja podležu i lica muškog pola rođena od 1992. do 2003. godine koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u ovu evidenciju.

Izvor: osnovibeograd.rs

Uvođenje u vojnu evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u Centru Ministarstva odbrane Sombor ili opštinskoj kancelariji Centra ovog ministarstva prema mestu prebivališta u periodu od 17. januara do 28. februara 2022. godine u CMO Sombor, svakim radnim danom od 9 do 15 časova, opštinskoj kancelariji Apatin ponedeljkom od 9 do 13 časova, opštinskoj kancelariji Odžaci utorkom od 9 do 13 časova i opštinskoj kancelariji Kula sredom od 9 do 13 časova.

Pri upisu u evidenciju lica moraju poneti sa sobom ličnu kartu na uvid ili drugu ispravu kojom se može utvrditi identitet. Oni koji borave u inostranstvu radi uvođenja u vojnu evidenciju moraju se javiti nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije i dostaviti važeću putnu ispravu na uvid.