Uključite se u besplatne onlajn obuke NSZ!

346

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanja, Zoran Martinović je sa pred predstavnicima GIZ-a potpisao primopredaju digitalne platforme za besplatne onlajn obuke - „Aktivno traženje posla“ i „Put do uspešnog preduzetnika“. Obuke koje sprovodi NSZ , a realizacija je omogućena uz podršku globalnog programa Nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“.

Obuka za aktivno traženje posla namenjena je nezaposlenim licima koja žele da ovladaju tehnikama traženja posla i pripreme se za tržište rada i razgovor sa poslodavcem, dok je obuka “Put do uspešnog preduzetnika“ namenjena nezaposlenim licima koja žele da pokrenu sopstveni posao, navode iz NZS.

Obukama u onlajn formatu obuhvaćene su sve programske celine standardnih obuka za nezaposlene koje se redovno organizuju u filijalama Nacionalne službe, ali i niz novih tema kao što su: uloga društvenih mreža u traženju posla, digitalni marketing ili animacije sa primerima ponašanja na razgovoru sa poslodavcem.

Nove onlajn obuke NSZ zasnovane su na interaktivnim audiovizuelnim sadržajima i omogućavaju praćenje lekcija tempom primerenim svakom pojedincu, po želji i više puta. Posebnu novinu predstavljaju onlajn verzije ovih obuka na romskom jeziku, namenjene nezaposlenim licima romske nacionalnosti.

Korišćenje platforme je veoma jednostavno, a nezaposlena lica obuku mogu pohađati preko bilo kog uređaja (mobilni telefon, tablet, laptop, desktop računar), bez potrebe instaliranja bilo kakvog dodatnog softvera.

Za sve dodatne informacije u vezi sa pohađanjem navedenih onlajn obuka, nezaposleni sugrađani mogu da se obrate svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ.