Veća šansa za posao preko programa Nacionalne službe za zapošljavanje

318

Direktor NSZ, Zoran Martinović, rekao je da u ovoj godini kao i predhodnih , cilj Nacionalne službe za zapošljavanja biće unapređenje kvaliteta radne snage i ulaganje u ljudski kapital, uključivanje mladih ljudi, koji izlaze iz sistema obrazovanja, kao i mogućnost da nezaposlena lica obuku „Put do uspešnog preduzetnika“ pohađaju onlajn kroz platformu, koja je obezbeđena od strane GIZ-a.

On se zahvalio ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Dariji Kisić Tepavčević i resornom ministarstvu, na zajedničkom zalaganju u definisanju godišnjih aktivnosti NSZ i podršci u realizaciji istih. Martinović je dodao da su se ovim Sporazumom i usvajanjem Programa stekli uslovi za početak realizacije jedne od važnijih aktivnosti za sprovođenje programa zapošljavanja koji će biti raspisani do kraja januara 2022. godine.

Javni pozivi, biće raspisani tako da poslodavci ne moraju dostavljati svu dokumentaciju lično, već će NSZ iz baze podataka i evidencije drugih službenih organa, pribaviti sama, objasnio je Martinović i posebno istakao povećane iznose pojedinih subvencija i novčanih naknada. Ministarka Kisić Tepavčević, nakon potpisivanja sporazuma, rekla je da se jedana od važnih aktivnosti odnosi na realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja, za šta je ove godine obezbeđeno 6,5 milijardi dinara.