Vojvođanski duh pretočen u tradicionalnu manifestaciju – Čvarak fest

440

Juče je u Sivcu održan drugi po redu Čvarak fest pod pokroviteljstvom opštine Kula, Turističke organizacije opštine Kula i Mesne zajednice Sivac. Čast da otvori festival imao je predsednik opštine, Damjan Miljanić. On je prilikom otvaranja izjavio da mu je drago što su se njegove prognoze da fetival postane tradicija ostvarile i što se ove godine za takmičarksi deo festivala prijavilo nešto više od šezdeset učesnika.

Dodao je i to, da je pre svega važno druženje i pozitivna atmosfera između takmičara i posetilaca. Sekretar Mesne zajednice Sivac, Milenko Rajić, naveo je da je vrlo značajno što se ovakva manifestacija održava baš u Sivcu i da se nada da će u narednom periodu ovo mesto biti prepoznatljivo upravo po Čvarak festu. Rajić je dodao da su organizatori rešili da deo fetivalske organizacije posvete Mili Žeželj i skupljanju donacija koje su neophodne ovoj borbenoj devojčici.

Žiri na ovogodišnjem festivalu je bio u sastavu nadaleko čuvenih kraljevskih amaterskih kuvara, koji su na samom otvaranju takmičare podsetili koje su to karakteristike najbolje pripremljenog čvarka. Žiri je naveo da im je čast da budu deo baš jedne ovakve  vojvođanske manifestacije koja je bazirana na tradiciji, prijateljstvu i kulinarstvu. Da je najvažnije biti složan i uživati u onim malim ali najznačajnim stvarima u životu, svakako su nam pokazali pobednici ovogodišnjeg Čvarak festa. Oni su svoju novčanu nagradu odmah nakon proglašenja pobednika preusmerili Humanitarnoj organizaciji „1000 za 1000″ i svojim gestom obeležili Čvarak fest.

Nakon završetka takmičarskog dela programa posetioci i takmičari su nastavili veselje uz zvuke benda “Bez panike“.