ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA U BIBLIOTEKAMA

280

U petak 4. marta 2022. Godine, u Novom Sadu održan je prvi Forum Bibliotekarskog društva Srbije u ovoj godini, organizovan u saradnji sa Gradskom bibliotekom u Novom Sadu i Podružnicom BDS za Južno-bački okrug, uz podršku Narodne biblioteke Srbije i Novosadskog sajma.

Tema Foruma bila je „Elektronska fiskalizacija u bibliotekama“ i ona je okupila brojne pojedinace iz velikog broja biblioteka svih tipova.

Forum je održan u okviru manifestacije Dani biblioteka i bibliotekara u Novom Sadu, a okupljenima su se na početku Foruma obratili predstavnica Novosadskog sajma, Aleksandar Jokanović, direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu, dr Dragana Milunović, zamenica upravnika Narodne biblioteke Srbije, dr Bogdan Trifunović, predsednik BDS.
Iako je i dalje dosta toga nejasno u vezi primene novog Zakona o fiskalizaciji, usled roka za pripremu njegove pune primene koji ističe 30. aprila 2022, diskutanti su pokušali da pruže što više praktičnih informacija i konkretnih odgovora na postavljena pitanja pre i tokom samog Foruma.

Predsavnici somborske Biblioteke su bili: Nataša Turkić, direktor, Maja Cvetićanin, šef računovodstva, Zorka Isakov, šef matične službe Biblioteke, i bibliotekari: Nataša Plavšić, Žana Gnjatović, Jelena Bači, Anđelija Pruginić i Gorana Koporan.