Osmeh Vojvodine kapitalna investicija za Vojvodinu

364

Osmeh Vojvodine, saobraćajnica dužine od 175 kilometara sve je bliža početku radova. Značaj ovakve jedne kapitalne investicije za samu Srbiju i Vojvodinu neosporan je, spojiće se dva dela Vojvodine.

Opština Kula prepoznala je značaj ovakve putne infrastrukture i uložila svoj maksimum kako bi se ovaj projekt što pre ostvario. Tim povodom predsednik Privremenog organa ugostio je danas ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića. Predsednik privremenog organa opštine Kula, Damjan Miljanić izjavio je da je povod posete bila realizacija projekta koji je jedan od najvažnijih u Vojvodini, ali da je od posebnog značaja za našu opštinu.

Miljanić je istakao da će ova investicija u biti promeniti čitavu sliku kako Vojvodine tako i opštine Kula. On je dodao da će se ovim projektom otvoriti i niz mogućnosti koje će uticati na prosperitet Kule. Narednih godina će Kula posredstvom ovog ministarstva rešiti ključne stvari poput fabrike vode i prečistača koji je u završnoj fazi, izjavio je Miljanić. Koji su prioriteti ministarstva i kako sagledava poziciju opštine Kula kroz prizmu tog resora ministar Momirović izjavio je da je tema današnjeg sastanka bila svakako kapitalni projekat, ali da je u razgovoru sa Miljanićem uvideo koji su sve to projekti potrebni kulskoj opštini kako bi mogla da nastavi sa progresom kao što je i bio trend proteklih godina. Momirović je naglasio da je Kula u prioritetu i da će u narednih par meseci krenuti radovi na ovoj deonici “Osmeha Vojvodine“. Dodao je da su on i njegovi saradnici danas prešli celu saobraćajnicu na teritoriji Kule i da su zaključili gde će biti postavljene petlje, ali i gde će Crvenka, Sivac i Kula dobiti adekvatne priključke na saobraćajnicu kako bi se iskoristili svi benfiti. U narednom periodu će se rešavati projekti koji se tiču vodosnadbevanja, prečistača otpadnih voda, zaključio je Momirović. On je dodao da je Opština Kula na čelu sa Damjanom Miljanićem uradila sve što je u njenim kapacitetima da se uđe u realizaciju svih ovih projekata, ali da bi se napravio korak dalje predstoje pregovori sa mađarskim partnerima.