Posadi svoj hlad i Serbia open u akciji jedna karta jedno drvo

407

Posadi svoj hlad zajedno sa Serbia Open teniskim turnirom vršiće pošumljavanje u 12 opština i gradova u Srbiji. Među njima je i opština Kula. Zahvaljujući JKP, mesnim zajednicama, građanima naseljenih mesta iz naše opštine posađeno je 1200 sadnica na teritoriji opštine Kula u sklopu akcije jedna karta jedno drvo.

Posađene su uvozne dvogodišnje sadnice  platana sa uputstvom za sadnju sa oznakom imena društveno odgovorne kompanije koja je podržala akciju i omogućila besplatne sadnice. Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg može da se registruje i prate uputstva za dalji njen razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za ime i datum sadnje.

Zahvaljujući ljubiteljima tenisa koji su kupili karte za predstojeći Serbia open biće posađeno više od 35.000 sadnica na više od 100 hektara širom Srbije.

Sadnice će biti posađene u Kragujevcu, Kraljevu, Leskovcu, Nišu, Pančevu, Požarevcu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevu, Novom Sadu i Bačkoj Topoli i Kuli.

Prvu sadnicu u parku Ušće kod Muzeja savremene umetnosti ove srede, zasadili su Đorđe Đoković, direktor turnira, teniser Miomir Kecmanović i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Izuzetno mi je zadovoljstvo što najpopularniji teniski turnir u zemlji i regionu, osim zdravog života i sporta, afirmiše i pozitivan odnos prema životnoj sredini. Drago mi je da ljudi na ovu našu inicijativu reaguju izuzetno dobro i da raste svest o potrebi da očuvamo našu okolinu. Veliki broj gradova širom zemlje učestvovaće u ovoj akciji, a biće posađeno više od 35.000 sadnica – izjavio je Đorđe Đoković.

Podsetimo, turnir je počeo  u nedelju, 17. aprila, kada su na programu bili kvalifikacioni mečevi, dok od danas  počinju dueli glavnog žreba.

Pored Kecmanovića, na turniru  učestvuju i  ostali srpski teniseri – Novak ĐokovićFilip KrajinovićDušan LajovićLaslo Đere i Hamad Međedović.

Opština Kula se ovom prilikom zahvaljuje našim najboljim teniserima posebno Novaku Đokoviću i Serbia Openu  koji su omogućili ovu akciju.