Radionice u Narodnoj biblioteci Kula i ove godine

94

U Narodnoj biblioteci Kula su se tokom prošlog leta održavale radionice namenjene najmlađima. Cilj ovih radionica, po rečima direktorice ove institucije, Dragane Durković bio je da se različitim metodama i pristupima deci dočara svet knjige, nauke i kreativnosti. Radionicama bile su pokrivene i prirodne i društvene nauke te su deca spoznala nove stvari i činjenice.

Posebna književna vrsta pisana kroz vekove unazad, ona koja budi maštu i motiviše sanjarenje svakako je bajka. Upravo ovoj maštovitoj književnoj vrsti biće posvećena prva u nizu ovogodišnja radionica u Narodnoj biblioteci Kula koja će održati u sredu, 04. maja 2022. godine sa početkom od 17 časova. Radionice će voditi kao i prethodnog leta, Dragana Bertić i one će trajati sat vremena.

Ovi povodom direktorica kulske biblioteke istakla je značaj radionica koje će se održavati u ustaljenom terminu svake srede od 17 časova navodeći : “Deca u detinjstvu treba da žive u svetu bajki i da maštaju, upravo zato odlučili smo se da im za prvu ovogodišnju radionicu poklonimo saznanje o najlepšim bajkama pisanim kroz istoriju na svim stranama sveta. U budućnosti će se tematski obrađivati teme prateći interesovanje najmlađih.“