Stručna praksa za najbolje studente u Vojvodini

361

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, uručio je ugovore o finansiranju stručne prakse u pokrajinskim institucijama za 11 najboljih studenata koji su u protekloj godini diplomirali na fakultetima sa sedištem Pokrajini. Jedan od uslova je da su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bez radnog iskustva.

„Narednih godinu dana 11 najboljih diplomiranih studenata sa naših fakulteta koji su tokom studija imali prosečnu ocenu između 9,50 i 10 obavljaće stručnu praksu u pokrajinskim sekretarijatima, ustanovama i institucijama, koje će na taj način dobiti novi kvalitet. Cilj nam je zajednički – da budemo moderniji i uspešniji – i zbog toga je važno da najbolji budu sa nama, jer se u pokrajinskim institucijama donose odluke, prave strategije i planovi za razvoj našeg društva“, istakao je Igor Mirović.

Kako je istakao Mirović stipendisti će tokom trajanja stručne prakse dobijati 60000 dinara mesečno. Mera koju je donela Pokrajinska vlada se realizuje u cilju stručnog osposobljavanja najboljih diplomiranih studenata u okviru Pokrajinskog akcionog plana zapošljavanja u AP Vojvodini.