Napredak na svim poljima kao zvezda vodilja predsednika opštine Kula

120

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Kula za novog predsednika opštine sa dvadeset dva odbornička glasa izabran je Damjan Miljanić, koji je nakon završetka sednice izjavio da se osnovni cilj i pravac razvoja ukratko mogu opisati kao nastavak posvećenog rada na pobošanju života svakog naseljenog mesta u opštini, ali i svakog pojedinca. Miljanić je istakao da će se kao i do sada, raditi na tome da, bilo da je reč o infrastrukturi, kulturi, obrazovanju ili zdravstvu, svaki građanin iz godine u godinu oseti napredak i to je definisao kao osnovnu zvezdu vodilju kojom se neće baviti samo on, kao predsednik opštine, već ceo jedan tim. Dodao je da njega pored danas izabranih funkcionera čine i direktori komunalnih preduzeća, direktori ustanova kao i pojedinci koji rade na realizaciji zacrtanih planova.

Jedna od tema o kojoj su govorili odbornici opozicionih stranaka i grupa građana vezana je za predhodni predsednički mandat Damjana Miljanića. Naime, u poslednjim danima protekle godine Miljanić je podneo ostavku na mesto predsednika Opštine, te je povodom ove polemike istakao da je jedino važno u bavljenju politikom šta građani kažu i šta žele. On je povodom teme vezane za ostavku izjavio da ovo nije prvi slučaj raspisivanja vanrednih izbora, ali da je jedini povod za njegovu ostavku bio potpuno tehničke prirode, s obzirom da se njome mandat skratio svega par meseci te su lokalni izbori bili u aprilu, a ne u novembru. Period je pomeren kako građani ne bi morali da prolaze dva puta kroz izborni proces u kratkom periodu. Jedan od vrlo realnih razloga koje navodi predsednik Miljanić bio je i ustaljen rad lokalne samouprave, s obzirom da se tokom izbornih procesa obično akcenat malo više stavlja na izbore, a da je jedan od razloga i trošak s obzirom da se ovim uštedelo.

Sve druge teze su neosnovane, s obzirom da je rezultat na lokalnom nivou od preko 11 000 glasova za Srpsku naprednu stranku istorijski u našoj opštini, zaključuje Damjan Miljanić.