Održana prva sednica Opštinskog veća u novom sazivu

122

Danas je održana prva sednica Opštinskog veća u novom sazivu. Članovi ovog tela su Goran Savković, Duško Končar, Veselin Đurđević, Đorđo Peruničić, Renata Vujasinović, Livia Kozma i Biljana Bjelan. Dnevni red današnje sednice činilo je trinaest tačaka.

Članovi Opštinskog veća su usvojili rešenje o imenovanju članova Saveta za bezbednost opštine Kula, Saveta za saobraćaj opštine Kula, Saveta za zapošljavanje opštine Kula, Saveta za rodnu ravnopravnost i ostvarivanje jednakih mogućnosti opštine Kula, Saveta mesnih zajednica opštine Kula i Saveta za migracije opštine Kula. Usvojeno je i Rešenje o zaduženju članova Opštinskog veća opštine Kula, kao i predlog Rešenja o obrazovanju žalbene komisije. Na ovom veću prihvaćeni su i predlozi rešenja koji se tiče imenovanja radnih grupa u okviru lokalne samouprave.

S obzirom da je nedavno Opština Kula potpisala Ugovor o uređenju atarskih puteva sa Ministarstvom životne sredine, članovi Opštinskog veća danas su odobrili sredstva sa kojima lokalna samouprava učestvuje u realizaciji ovog Ugovora.

U ponedeljak, 23. maja 2022. godine, biće raspisan Javni konkurs za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji naše opštine odlučeno je danas na prvoj sednici Opštinskog veća u novom sazivu.