AKO OVO RADITE ODMAH POSLE MASAŽE, RIZIKUJETE ZDRAVLJE: Mnogi misle da ih to opušta, a nastaju ozbiljne povrede!

103

Postoje aktivnosti koje nikako ne smete da radite posle masaže, čak i ako se radi o onoj najblažoj - opuštajućoj.

Izvor: mondo.rs

Mnogi misle da je odlazak na masažu samo jedno opuštanje, posle kojeg se osećaju „kao novi“. Upravo zato nisu ni upućeni u određena „pravila“ koja treba da poštuju, jer u suprotnom mogu nastati ozbiljne povrede.

Evo na šta treba da obratite pažnju:

Pijte vodu

Masaža je proces koji dehidrira, zbog čega limfni sastav postaje trom. Zbog toga ne može da izbaci toksine iz vašeg tela, pa je potrebno da unesete što više vode nakon masaže.

Ne tuširajte se

Većina ljudi najviše voli da se istušira posle masaže, posebno zbog ulja na leđima. Ipak, to je velika greška. Masaža zagreva eterična ulja, kojima je potrebno još sat vremena da se upiju u kožu. Posebno izbegavajte tuširanje toplom vodom. Ukoliko imate bilo kakvu povredu mišića, vruća voda samo pogoršava upalu. Za ublažavanje bolova, koristite hladne obloge.

Nemojte da se prejedete

Masaže izazivaju glad, a obilan obrok nije dobra opcija. Teška hrana će učiniti da se vaše telo oseća usporeno i letargično, umesto da bude puno energije.

Izbegavajte naporne aktivnosti

Masaža opušta telo i um, a naporne aktivnosti nakon nje mogu izazvati niz povreda. Potrudite se da odmarate nakon opuštanja koje ste sebi pružili, pa je najbolje da se svojim aktivnostima vratite sutradan.

Izvor: mondo.rs