Humanitarni turnir za malu Unu Vukanac

240

U petak se u Novoj Crvenki odigrao humanitarni turnir u basketu 3 na 3, ali i takmičenje u šutiranju za dva poena. Kotizacija za učešće bila je simbolične cene, dok je sav prihod od kotizacije i dobrovoljnog priloga bio namenjen za lečenje devojčice Une Vukanac i uplaćen je na račun humanitarne organizacije ''Budi human'' za našu malu sugrađanku.

Ovom turniru prisustvovao je i predsednik opštine, Damjan Miljanić, koji je istakao da su opštinskim budžetom kao i predhodnih godina obezbeđena najveća sredstva upravo za lečenje dece, ali da je Opština Kula uvek tu i uvek će biti kao podrška humanitarnim akcijama, jer je evidentno da za takve stvari nikada nije previše.

Najmanje naseljeno mesto u našoj opštini u petak je bilo pod velom humanosti, organizatori zajedno sa učesnicima, posetiocima i lokalnom samoupravom bili su jedna u nizu karika ka ozdravljenju Une Vukanac koja danas putuje u Mađarsku na zakazanu operaciju. Mama ove devojčice se preko društvenih mreža zahvalila svima koji su doprineli da Una ode u Mađarsku i još jednom zamolila da svako ko je u mogućnosti pošalje poruku na broj fondacije “Budi human“.