Opština Kula i JKP “Radnik“ obezbedili sportske terene omladini iz Doljanskog kraja

96

Nekadašnji teren u Doljanskom kraju u Sivcu uskoro će dobiti novi izgled. Trenutno je u fazi betoniranje košarkašog terena, nakon ove faze postaviće se i koševi. U samoj blizini košarkaškog igrališta biće osposobljen i teren za fudbal. Završna faza izgradnja sportskih terena podrazumeva postavku klupa i rasvete.

Inicijativu za izgradnju terena pokrenuli su mladi iz Doljanskog kraja, isitiče Željko Madžarev direktor JKP “Radnik“ iz Sivca dodajući da će ovo biti prvi teren ovakvog tipa u kraju. Madžarev je rekao da su mladi ti koji su izrazili želju i potrebu, a da je sasvim očekivano bilo da uz podršku lokalne samouprave i predsednika opštine, Damjana Miljanića, i “Radnika“ omoguće omladini da se bave sportom i da odrastaju u zdravom sportskom duhu. Radovima se pridružio i poljočuvar, Milorad Lazić, koji je uvek rad da pomogne u lokalnim aktivnostima i van domena svog posla.

Završetak radova na betoniranju planira se u narednim danima, a potom slede ostale faze i vrlo uskoro će Doljanski kraj u Sivcu imati terene za sportske aktivnosti.