Šišanje tamariksa na Vinogradskoj petlji

311

Kako bi se pojačala bezbednost u saobraćaju na jednoj od najfrekventnijih raskrsnica u Vrbasu, tačnije Vinogradskoj petlji, ekipe „Zelenila“ orezale su živu ogradu. Šišanje ukrasnog žbunja obavlja se na osnovu ugovora s lokalnom samoupravom. Tamariks, u narodu poznat kao živa ograda, na ovom prostoru pored funkcije da obeleži raskrsnicu i umanji buku, ima i ukrasnu namenu. Međutim, kada dostigne određenu visinu, može da smanji preglednost ovog izuzetno prometnog puta u Vrbasu.

„Zbog povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju nadomak mosta u naselju Vinogradi, ekipe su orezale ukrasno žbunje. Ovo je veoma važna saobraćajnica u Vrbasu, jer ovuda vodi put do Opšte bolnice Vrbas, osnovne škole i velikog marketa. Što znači da je saobraćaj na ovoj deonici izuzetno gust“, kaže poslovođa u „Čistoći“ Mladen Pavlović.
Duž kulskog puta druga ekipa radnika „Čistoće“ kosi travnate površine jer, kako smatraju u „Čistoći“, prvo što se primeti pri ulasku u neki grad jeste u kakvom su stanju prilazni putevi. Stoga, mašine se ovih dana mogu naći na ulazima, odnosno, izlazima iz grada.