Poslovnik SO Kula nije povređen na jučerašnjoj sednici decidno tvrdi predsednik Skupštine Velibor Milojičić

858

Sednica Skupštine opštine Kula, koja je juče održana, samim početkom obećavala je miran tok, ali epilog je zapravo bio mnogo drugačiji.

Opoziciona strana odbornika po završetku sednice negodovala je pozivajući se na povredu Poslovnika. Juče smo razgovorali sa jednim od šefova odborničke grupe, Radetom Obradovićem, koji je bio izričit da je Poslovnik povređen. Povodom ovoga predsednik Skupštine opštine Kula, Velibor Milojičić, je istakao:

“Na samoj sednici nije bilo halabuke, ona se desila posle same sednice koja je održana u skladu sa Poslovnikom, sve što se posle dešavalo je performans grupe odbornika opozicije koji moraju da se zapitaju šta je njihova svrha delovanja u SO Kula.“ On ističe da se još u toku sednice pozvao na dva člana Poslovnika, na član 85. stav 7. i na član 163. stav 3. i da je u skladu sa tim i zaključio sednicu. “Odredbe Poslovnika su vrlo jasne, i ja ne razumem zaista odbornike opozicije koji koriste govornicu za politčke performanse i predstavljanje političkih ideja, i dok sam ja predsednik Skupštine opštine Kulato im neću dozvoliti“ , striktno je istakao Milojičić koji je dodao da se pitanja mogu postavljati u skladu sa Poslovnikom, a o izuzetnim slučajevima će se izjasniti jedini organ koji je za to nadležan – odbornici. Predsednik SO Kula je decidno istakao da su sastanci odborničkih grupa protekli mirno i potpuno demokratski, da su bili konstruktivni što je dokaz i saglasnosti u glasanju. On je striktan da niko od šefova na tim sastanicima nije napomenuo niti jedno odborničko pitanje. Milojičić je naveo da su na tom sastanku napravljeni i planovi za iduću sednicu, i da je to prošlo bez problema u dogovoru. “Od mene su šefovi odborničkih grupa tražili da se striktno držim Poslovnika. Mene ne čude novi odbornici, čudi me šef odborničke grupe GG “Kritična masa“, Rade Obradović, koji osim što ima iskustva u predhodnom sazivu, a po  struci je i diplomirani pravnik koji dosta dobro poznaje Poslovnik. Pravi se problem tamo gde ga uopšte nema.“

Predsednik Skupštine objasnio je zbog čega je procedura postavljanja pitanja upravo takva kakva jeste i da je to sve u službi demokratskog toka same sednice. “Neke stvari možememo da dogovaramo, ali suštinsku i krajnju odluku o svemu tome donose odbornici i o nekim stvarima nema dogovora već postoji procedra. Ko smatra drugačije može se konsenzusom doći do nečeg drugog. “Milojičić je osudio jučerašnje ponašanje koje se temeljilo na vređanjima i istako da na to nije hteo da reaguje iako je mogao i dodaje da je cilj da svaki naredni sastanak i sednica prođu u dogovoru sa ciljem da se bude u službi građana.