Održana manifestacija “Dani sela dani žita“ u Kruščiću

125

Proteklog vikenda u Kruščiću je održana manifestacija „Dani sela – Dani žita“. Ovaj trodnevni događaj u petak su otvorili učenici OŠ ''Veljko Vlahović'' iz Kruščića predstavom ''Ružno pače''. Prvi dan manifestacije završen je žurkom na otvorenom uz nastup di džeja.

Pre podne drugog dana manifestacije počelo je otvranjem izložbeno-prodajnog sajma domaćih proizvoda. Posetioci su mogli da kupe ili da se upoznaju sa proizvodima lokalnih proizviđača. Potom je održana redovna skupština Mreže lokalnih akcionih grupa Srbije. Na dnevnom redu je između ostalog bilo i odlučivanje o prijemu u članstvo LAG “Selo plus” i LAG “Carski breg”. Sednici su pored delegata članova Mreže prisustvovali predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, sekretari mesnih zajednica koje se nalaze na teritoriji domaćina skupštine LAG “Srce Bačke”, predstavnici Razvojnog fonda Vojvodine i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Oko 15 časova za sve prisutne upriličen je program koji su pripremili najmlađi, od izvođenja spleta pesama i igre kulturno- umetničkog društva, preko zabavnog animatorskog programa namenjenog najmlađima. Za sve posetioce bio je obezbeđen ručak i spremanje kajgane. Drugo veče ove manifestacije bilo je u znaku nastupa estradnog umetnika Marka Bulata.

Treći dan ovogodišnjeg događaja “Dani sela dani žita“ počeo je u sportskom duhu, turnirom u fudbalu. Na turniru takmičilo se osam ekipa iz Crvenke, Sivca, Kljajićeva, Ruskog Krstura, Stapara, Bačkog Brestovca, Kule i Kruščića.

Takmičenjem u kuvanju ribljeg paprikaša završena je ovogodišnja manifestacija “Dani sela dani žita“.