Ekolozi i JKP „Vodovod“ održali akciju na Potoku

346

Članovi Ekološkog pokreta Vrbas i radnici JKP „Vodovod“ iz Crvenke iskoristili su lep dan kako bi uredili klupe na crvenačkom izletištu Potok. Farbanju je prethodila sveobuhvatna akcija samog izletišta u prethodnim danima.

Miljan Drašković, direktor JKP „Vodovod“ istakao je da su oni uvek tu kada je u pitanju briga o prirodi:

„Suština je da se stavi akcenat na kohabitaciji mladih sa prirodom. Iskoristili smo današnji lep dan da , pored druženja, iskoristimo ovo vreme da uradimo nešto korisno za našu sredinu. U saradnji sa Ekološkom pokretom ofarbali smo klupe , a tome je prethodilo sveopšte sređivanje izletišta. Nastavićemo da sprovodimo ovakve akcije i da čuvamo našu sredinu, jer čuvanjem životne sredine čuvamo ujedno i sami sebe.“

U akciji su učestvovali i učenici OŠ „Vuk Karadžić“, koji su organizovani u okviru Eko kluba Ekološkog pokreta Vrbas. Ratko Đurđevac, predsednik Ekološkog pokreta Vrbasa, rekao je da je smisao ovakvih akcija podizanje svesti kod najmlađih o značaju očuvanja prirode:

„Mi pravimo međuopštinsku saradnju jer smo svesni da imamo zajedničke probleme i da samo zajedničkom saradnjom te probleme možemo da rešavamo. Potok je zaista jedno od najlepših izletišta i nama je drago što svojim radom možemo da mu produžimo vek“.

Izletište „Potok“ već godinama je omiljena destinacija žitelja Crvenke i okolnih mesta. Zahvaljujući adekvatnom održavanju ove lokacije od strane nadležnog javnog komunalnog preduzeća, ono je zadržalo sjaj i dalje je u vrhu posećenosti kada je opština Kula u pitanju.