Popravka udarnih rupa širom opštine Vrbas

193

Nakon što su sanirali oštećene kolovoze u Vrbasu, putari JKP „Komunalac“ krpe udarne rupe i na seoskim kolovozima. Ove poslove obavljaju u sklopu redovnih aktivnosti i u cilju poboljšanja bezbednosti u saobraćaju.

Zimske nepogode i ove godine oštetile su kolovoze, tačnije, od posledica snega, leda i vode otvorile su se udarne rupe. Mnoge od njih popravljene su još zimus hladnom asfaltnom masom, ali takvo popunjavanje otvora je kratkotrajno u odnosu na ispunjavanje vrućim asfaltom.

Prema rečima šefa „Puta“ u PJ „Čistoća“ vrbaski putari danas su zakrpili udarne rupe na putevima u Zmajevu, dok će sutra biti na istom zadatku u Ravnom Selu.

„Za sanaciju udarnih rupa u Vrbasu do sada smo utrošili 50 tona vruće asfaltne mase, dok se za krpljenje rupa na području cele opštine za ove poslove potrooši između 120 i 150 tona. U pitanju je vruća asfaltna masa koja prilikom isporuke broji 180 stepeni. Nešto manja temperatura mase AB 11 je prilikom radova na terenu. Možete zamisliti kako je našim radnicima posebno kada temperatura vazduha bude blizu 30 stepeni“, kaže Krivokapić.

On je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da povedu računa o postavljenim barijerama kao i o radnicima „Komunalca“ koji izvode radove kako bi se akcija završila bezbedno.
Sličan apel važi i na prilaznim putevima u Vrbas, jer ekipe „Puta“ bočnim kosačicama kose travu uz kolovoze na ulazima u grad.