Članovi uprave KK „Hajduk“ na prijemu kod predsednika opštine

321

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, upriličio je prijem za članove uprave košarkaškog kluba „Hajduk“ iz Kule.

Ispred ovog kolektiva svoje učešće u prijemu uzeli su: Radovan Steljić, predsednik kluba, sportski direktor Ranko Šljivančanin i trener prvog tima, Danilo Borović. Predsednik kluba, Radovan Steljić, istakao je da:

„Prvenstveno, hvala na gostoprimstvu predsedniku opštine i što je izdvojio vreme za nas. Povod za sastanak je bila retrospektiva i funkcionisanje kluba u prethodnoj godini. Ono što smo želeli da naglasimo je to da je, uz zajednički rad, klub ostvario rezultat koji nikada do sada nije ostvaren, a to je drugo mesto u Prvoj srpskoj ligi. Pričali smo i o daljim ambicijama i koracima za narednu sezonu. Svakako, mi u upravi smo raspoloženi da pokušamo da napadnemo i plasman u viši rang takmičenja i da uđemo u Prvu B ligu, koja je drugi rang takmičenja u državi i ozbiljan korak u razvoju košarke u opštini. Bez lokalne samouprave klub ne bi mogao da funkcioniše i upravo je lokalna samouprava naš najveći sponzor i podrška. Puno razumevanja i dobre energije je produkt dobre saradnje i prepoznavanja razvoja omladine kroz sport“.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, rekao je da „Hajduk“ , kao i svi drugi kolektivi u našoj opštini, uvek mogu da računaju na lokalnu samoupravu kada je razvoj i napredak sporta u pitanju:

„Košarkaški klub „Hajduk“ već godinama ostvaruje izuzetne rezultate, a na opštini jeste to da njihovu delatnost finansijski podrži. Imaju ambiciozne planove da uđu u viši rang i praktično postave kulsku košarku na mesto koje ona zaslužuje. Dogovorili smo se da zajednički ostvarimo tu želju i smatram da, sa našim sredstvima i njihovim radom, to nije nemoguće. Ono što je cilj opštine je da, kroz finansiranje sporta, podrži razvoj mladih i da podrži konkretne rezultate, kako bi sport bio afirmativan i privlačan za mlade. U slučaju „Hajduka“ iz Kule, imamo prilike da vidimo jedan stabilan sportski kolektiv koji upravo podiže na viši nivo uslove za rad i napredak mladih, zbog čega je kod njih i prisutan veliki broj mladih koji treniraju košarku. Klub je uspešan i ima izuzetno dobre trenere koji ostvaruju dobre rezultate sa praktično svim selekcijama, tako da nema razloga da se ne nastavi saradnja i nema razloga da se taj neki zacrtani plan, a to je plasman u viši rang, i ne ostvari“.

Sport u opštini Kula je poslednjih godina u svojevrsnoj ekspanziji. Odricanje i naporan rad pojedinaca i kolektiva dolazi do izražaja, a, u kombinaciji sa razumevanjem i konkretnim delovanjem opštine, taj izražaj je pretočen u konkretne uspehe, kakav jeste i ovaj uspeh košarkaša „Hajduka“.