Održan prijem za đake generacije u našoj opštini

2396

U svečanoj sali Skupštine opštine Kula održan je prijem za najbolje đake opštine Kula.

Đacima je prigodne poklone uručio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, a prijemu su prisustvovale i rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti, Bojana Dević, i Dragana Durković, direktorka Narodne biblioteke Kula. Predsednik opštine pozdravio je đake i poželeo im je sve najbolje u daljim životnim izazovima:

„Dobra praksa opštine Kula, mnogo godina unazad, jeste nagrađivanje najboljih đaka u osnovnim i srednjim školama, a danas je dan, kada želimo da im se zahvalimo i da im čestitamo na tom uspehu. Čestitamo i njima i roditeljima, kao i direktorima i nastavnicima, jer su svi oni doprineli ovakvim uspesima. Želimo da skrenemo pažnju mladima da u svakom poslu, bilo da je to biznis, kultura, sport ili nešto drugo, bez obzira na talenat, fizičke predispozicije ili materijalni status, najbitniji rad koji se mora uložiti da bi se ostvario uspeh u životu i to je zapravo glavna poruka koju želimo da pošaljemo, a posebno da još dodatno ukažemo na značaj obrazovanja. Ono je značajno za razvoj svakog društva, svake države i u prošlosti, a posebno u 21. veku, kada su benefiti znanja nemerljivi“.

Iskoristili smo priliku da za utiske, kao i za planove u daljoj budućnosti, pitamo upravo one zbog kojih je ova svečanost i organizovana, đake generacije:

„Ovo je veliki uspeh za mene i mnogo mi znači ova podrška lokalne samouprave. Kada su planovi za budućnost u pitanju, planiram da upišem Fakultet tehničkih nauka“ – Sergej Mika, Srednja tehnička škola „Mihajlo Pupin“ Kula.

„Iskreno, mislim da je ovo neka odskočna daska za moju dalju budućnost i školovanje jer, ipak, biti đak generacije je stvarno velika čast. Takođe, imam najviše bodova iz škole, što mi veoma znači, jer planiram da upišem arhitekturu u Beogradu“ – Anđela Maravić, Srednja stručna škola Crvenka.

„Veoma sam ponosna što sam išla u Muzičku školu, koja mi je otvorila pogled na kulturu, umetnost i mnogo sam bogatija znanjem. Nekako, oduvek volim muziku i ona je neizostavni deo mog života. Želela bih da se zahvalim mojoj nastavnici Neveni Škrbić, koja me je bodrila sve ove godine, koja mi je pomogla i koja mi je bila jako velika podrška, kao i moji roditelji, bake i deka, kao i svima onima koji su bili uz mene“ – Lara Sopka, Škola za osnovno muzičko obrazovanje, Kula.

Višegodišnja praksa nagrađivanja najuspešnijih učenika i ove godine nije izostala. Opština Kula već dugi niz godina sprovodi konkretne mere kada je u pitanju podrška znanju i trudu, i upravo to i jeste jedini način da se oni zadrže u svojoj sredini i da njoj doprinesu na najbolji mogući način.