Regata „Voda Vojvodine“ prošla kroz Ruski Krstur

150

Žitelji Ruskog Krstura imali su prilike da proteklog vikenda dočekaju tradicionalnu, dvanaestu po redu, regatu „Voda Vojvodnie“.

Regataše su dočekali predstavnici Mesne zajednice Ruski Krstur i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je poželeo dobrodošlicu gostima i koji se pohvalno izrazio o saradnji sa „Vodama Vojvodine“:

„Saradnja sa „Vodama Vojvodine“ je, malo reći, sjajna i mi već dugo sarađujemo na raznim projektima. Imamo tu čast da budemo domaćini regati, i verujem da ćemo opravdati očekivanja. Sarađujemo na mnogim bitnim projektima čišćenja kanala, uređenja staza, a evo upravo ovde u Ruskom Krsturu je urađen deo radova na novoj stazi. Nije u pitanju samo šetalište, već i inspekcijska staza i sada to već izgleda sjajno. Zajedno sa njima radimo poslove i na Malom Staparu i u Kuli, gde je urađena staza na potezu od restorana „Ćuprija“ do drvenog mosta. Mnogo poslova zajednički radimo i oni su nam jako bitan partner, bilo da je u pitanju infrastruktura ili turistički aspekt. Ovo javno preduzeće ulaže velika sredstva u ekologiju i oni su nam dragoceni partneri, jer je Kula nekada bila poznata kao crna tačka Evrope, sa najzagađenijim kanalom. Danas je taj kanal potpuno očišćen, potpuno izmuljan i nijedan litar otpadnih voda se ne ispušta u kanal, a to bi bilo nemoguće bez partnerstva sa „Vodama Vojvodine“ i sa nadležnim ministarstvom“.

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“, 12. po redu, isplovila je iz Novog Sada. Regata se održava od 24. juna do 3. jula na vojvođanskim kanalima i rekama i u njoj učestvuje 100 brodova koji će preći maršrutu od 300 kilometara za 10 dana, na relaciji Novi Sad – Bački Petrovac – Ruski Krstur – Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Apatin –Bogojevo – Bačka Palanka.