KULA – Mihajlu Krnajcu 5. mesto na Svetskoj Ligi Mladih

900

U periodu od 01. jula do 03. jula 2022. godine u hrvatskom gradu Poreču je održano prestižno međunarodno takmičenje "Svetska Liga Mladih" na kome je nastupio i takmičar Karate kluba "Hajduk" Krnajac Mihajlo u kategoriji kadeti (-57kg). S obzirom da se radi o jednom od najkvalitetnijih turnira gde nastupaju samo nacionalne selekcije iz celog sveta, Mihajlo je bio pozvan od strane selektora kao kadetski reprezentativac Srbije.

Mihajlo je imao izuzetan nastup gde je u konkurenciji od 81 takmičara u svojoj kategoriji osvojio visoko 5. mesto što se na kraju ispostavilo i kao jedan od najboljih rezultata selekcije Srbije. Imao je ukupno 7 mečeva od čega je ostvario 5 pobeda i 2 poraza. Pobede je ostvario nad takmičarima iz Hrvatske, Ukrajine, Španije, Nemačke i Češke, a prvi poraz doživljava tek u polufinalu od takmičara iz Holandije da bi u borbi za 3. mesto u nedostatku sportske sreće takođe izgubio i od takmičara iz Ukrajine.
I selektor, a i mi u Hajduku smo izuzetno ponosni i zadovoljni kako nas je Mihajlo reprezentovao i koji nivo forme je demonstrirao na jednom ovakvom takmičenju.
Ovaj veliki uspeh našeg takmičara je razultirao da se on od ponedeljka nađe na visokom 21. mestu zvanične WKF rang liste (Svetska Karate Federacija) i to je izuzetno priznanje za naš klub i veliki podstrek za dalji rad i napredak. Cilj nam je da naš takmičar do kraja godine uđe u TOP 10 na toj listi i na taj način se svrsta u sam krem evropskog i svetskog karatea.
Mihajlo je u junu mesecu nastupio i na Evropskom Šampionatu u češkom gradu Pragu, takođe u kategoriji kadeti (-57kg), ali je nažalost zaustavljen u 2. kolu.
Mihajla već za nedelju dana očekuje reprezentativni kamp u Aptinu kao i još četvoro naših takmičara Pucar Marka, Štrangar Glorijana, Mrdak Božidara i Pucar Aleksu.
Trener: Nikola Greber